Golvslipning, när gammalt blir som nytt!

Finns det något vackrare än ett gammalt trägolv? Det är skönt att gå på och har massor med härlig karaktär. Men ibland är det för slitet och måste då renoveras. Då brukar man slipa golvet och sedan ytbehandla med t.ex. lack, hårdvax eller olja.​ Ett massivt trägolv kan slipas många gånger medans ett lamellparkett kan slipas några gånger. Plastmattor och laminatgolv samt vissa golv med ett tunt fanerskikt kan man inte slipa alls.

Vi slipar även trappor, de får med tiden spår av allt slitage de utsätts för, och oftast syns detta i form av repor, dålig lack eller flagnad färg. Är trappan väldigt gammal så är det inte ovanligt att trappstegen även har fått djupa nedsänkningar i mitten.

Zar oljebaserad träbets

 

ZAR Träbets appliceras med trasa som en möbelpolish för att tillföra trä en enhetlig betston. Betsen tränger in jämnt och fint i träet, vilket gör att du kan arbeta i din egen takt utan risk för överlappningsmärken, fläckar eller streck. ZAR Träbets är perfekt att använda på hyllor, paneler, möbler, dörrar, golv etc. Tillsammans med ZAR:s ådringsverktyg kan ZAR Träbets användas på redan målade eller lackade ytor för att skapa träeffekt. Innehåller ljusäkta pigment.

Hårdvaxolja

Hårdvaxolja är en unik kombination av oljebaserade hartser och naturliga vaxer som tränger djupt in i träet och tar fram träets naturliga skönhet. Hårdvaxoljan är speciellt framtagen för trägolv men lämpar sig även utmärkt för bänkskivor och bord. Hårdvaxoljan torkar snabbt och ger ett överlägset skydd mot repor, klackmärken och hushållskemikalier.

  • Mer än dubbelt så hård jämfört med traditionell hårdvaxolja.

  • Behöver inte poleras.

Duri Golvlack EcoTITAN

Vattenbaserad enkomponent 100% polyuretanlack för trä- och parkettgolv.
Duri Unic-Elite är en mycket slitstark golvlack för trägolv i hem, offentliga miljöer och sporthallar. Finns som halvmatt och matt.
Duri EcoTITAN appliceras med pensel, roller eller applikator. Lacken har mycket hög slitstyrka och god beständighet mot klackmärken och normalt förekommande hushållskemikalier. Den är även godkänd för sportgolv